30 Mart 2012 Cuma

Alabama Shakes


Soul, R&B, Rhytm and Blues’ un hayatımıza bir nebze Black Keys ile geri dönüşü, arkaoda peyote gibi yerlerde en azından Fugazi' den güzel şeyler dinlemeye başlattı bizi. Geniş kasa Heritage’ ların tekrar çalınabilinir olması ne güzel. İşte böyle bi grup olarak gerçek Alabamalı grup Alabama Shakes’ de mütevazi girişini yaptı yapacak. Keşke abansalar.

Hikayeleri yine sıradan görünümlü ama  ufak bir yerde psikoloji dersi alırken tanışıp “Bowie gibi saykodelik şeyler çalalım!” diyerek başlamış. Ama mümkün mertebe 2000ler grubu olarak Torrent'e abanıp, zenci müziğine takıldıklarından sound değişmiş... Ki Jack White’ ın da ilgisini çekmiş olacak ki bu Amerikan sound, Mayıs turuna hemencecik dahil etmiş onları. Ve kariyerleri,  9 nisan’ da plak şirketi  ATO’ dan çıkacak ilk albümleri ile süsleniyor. 12 şarkılık Missisippi yakınlarından Çam sakızı çoban armağanı. Ardından albümü Avrupa’ ya büyük-ulu şirket Rough Trade dağıtacak. Albümden evvel çıkan Hold On EP’lerindeki 4 şarkıdan özellikle  Hold On ile şimdiden lastfm’lerde, Facebook’larda, Ipod’larda falan yer kaplamaya başladı. Paylaşımlar dönüyor

Şimdi solistleri Brittany Howard’ ın zamanı tam olarak olmasa da, o Sister Rosetta’ dan, Otis Redding’ den James Brown’dan  etkilenerek tütsülediği yanık şarkılarını söylemeye devam etsin böyle iyi, mesela ben çalarım bundan sonra bu çocukları. Arkalarındayım.
Mesela bu epey güzel. Albümden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder